FRANCESC IGLESIAS, secretari d'Afers Socials i Famílies "Volem fer una llei que posi l'èmfasi en les capacitats de les persones. No només garantir compensacions econòmiques en situació de dependència, que també, sinó que ha de ser una llei que pugui transformar i actuar en l'entorn d'aquestes persones i pugui garantir els drets a una assistència, a un suport a les famílies, a una actuació sobre l'entorn d'aquestes persones que els promogui una vida dependent," ROSA CADENAS, presidenta de Dincat "Nosaltres sempre hem volgut participar en les lleis que promoguin l'autonomia. Ja que hi ha una llei que diu que és de la dependència per promoure l'autonomia i que no ens està donant els recursos i les funcions que necessitem, nosaltres pensem que aquesta llei ha de ser la solució, sempre que sigui com ens diu el secretari. Que es tingui en compte el sector, que ens reunim, que puguem demanar les coses com les volem."

L’objectiu de la concentració era deixar paleses les dificultats amb què es troben les persones amb discapacitat en àmbits com el laboral, l’educatiu, l’accés a l’habitatge o en els serveis d’atenció als adults. A través d’un manifest, que han lliurat al secretari d’Afers Socials i Famílies, Francesc Iglesias, han reclamat igualtat d’oportunitats en tots els aspectes de la vida quotidiana.

Iglesias he entomat les demandes i els ha convidat a treballar plegats en una nova llei d’autonomia personal que el Govern català ja està preparant. La normativa, que presentaran a finals del primer trimestre de 2017, vol anar més enllà de les prestacions econòmiques per “actuar en l’entorn de les persones amb discapacitat, garantint el dret a l’assistència i a un suport real a les famílies“, ha explicat.

De moment, els pressupostos de 2017 preveuen uns 50 milions d’euros per “donar oxigen” a l’actual sistema d’ajudes, i l’objectiu és poder fer un salt econòmic a partir de 2018.

L’anunci ha estat ben rebut per la presidenta de Dincat, Rosa Cadenas, ha deixat clar que “pensem que ha de ser la solució, sempre que tinguin en compte el sector i les nostres necessitats”.