Senyals d'impaciència tot just entrar. Els gossos han fet seu l'espai ràpidament. Aquí són els protagonistes. 700 metres quadrats dissenyats exclusivament per a ells on poden córrer deslligats i relacionar-se amb altres animals. Les primeres valoracions, molt positives. "És un bon lloc per gaudir de les mascotes i que ells s'ho passin bé." "Sobretot el que més m'agrada és que el tinc a prop de casa, i el espai en sí m'agrada, és bastant gran, abarca molts gossos... està molt bé." "Fan falta espais com aquest a la ciutat, on puguis deixar lliure el gos i pugui relacionar-se amb altres animals." La nova àrea és al costat d'una zona verda, té jocs especials per als gossos i un abeurador. El projecte ha suposat una inversió de 600.000 euros. Aquesta és la primera gran àrea per a gossos de la ciutat, tot i que l'ordenança municipal d'animals preveu que cada districte tingui, com a mínim, una zona d'esbarjo com aquesta. JANET SANZ, regidora de Nou Barris "Creiem que és un bon pas i que tots els districtes n'han de tenir un, no només perquè els gossos puguin anar per aquí, si no també per tenir altres espais on generar convivència." El consistori assegura que la intenció és habilitar aquestes noves zones durant aquest mandat, tot i que, subratllen que per fer-ho, caldrà primer aprovar els pressupostos.

El nou espai d’esbarjo per a gossos té gespa, arbrat i elements de joc per als animals, a més de bancs i papereres. També inclou una font perquè els gossos hi puguin beure sense dificultats. Durant la inauguració, que s’ha fet aquest dissabte al migdia, el president de l’Associació de Veïns i Veïnes de la Prosperitat, Ricardo Domingo, ha valorat positivament els beneficis d’aquest espai per als propietaris dels gossos i n’ha destacat les grans dimensions. L’estrena ha estat acompanyada de tallers i activitats per a aquests animals.

A Barcelona, hi ha actualment 104 espais per a gossos, dels quals la meitat aproximadament són zones d’esbarjo mitjanes. Segons l’ordenança municipal d’animals, cada districte ha de tenir, com a mínim, una gran àrea de més de 700 metres quadrats i cada barri una de més petita. La regidora de Nou Barris, Janet Sanz, ha dit que aquests grans espais per districte, 11 en total, s’han de construir durant aquest mandat però que depenen de l’aprovació dels pressupostos.

De fet, la intenció del govern municipal en un futur és garantir que tots els gossos vagin pel carrer lligats, excepte quan estiguin en una àrea d’esbarjo. Per això, els propietaris exigeixen la construcció d’aquests grans espais perquè els animals puguin córrer lliurement.