(ACN/Redacció) La Fundació de l’Esperança ha celebrat aquest dimarts el seu desè aniversari. Durant aquest temps, l’entitat, fundada per la Fundació La Caixa, ha atès 7.931 persones en risc de pobresa i exclusió social de manera personalitzada amb l’objectiu de millorar la seva autonomia, promoure la igualtat d’oportunitats i afavorir la inclusió en un dels districtes de Barcelona amb més complexitat social: Ciutat Vella. L’entitat té un pressupost anual de tres milions d’euros.

“El nom de la fundació està molt ben escollit”

“Al final, la Fundació de l’Esperança està plena de petits èxits i el que a nosaltres ens alimenta o ens inspira és el dia a dia. És veure com els infants que venen aquí cada dia els acompanyem des que aproven el curs, es treuen un examen, passen per una entrevista, cada història de vida és única i és el que dona sentit a la nostra feina”, explica Núria Danés, directora de la fundació. En Juan Ramón, d’Hondures; l’Alexandra, de Veneçuela, i la Majeda, de Bangladesh, són algunes de les persones que han acompanyat el darrer any. “El nom de la fundació està molt ben escollit, ens ha donat molta esperança”, ha dit Juan Ramón.

Foto: Maria Aladern (ACN)

L’Espai Familiar atén una seixantena de famílies

Un dels últims projectes engegats és l’Espai Familiar per a famílies de Ciutat Vella amb infants de zero a tres anys i creat gràcies a una partida dels fons europeus Next Generation. Dos dies a la setmana una seixantena de famílies reben el suport d’una educadora i també consells sobre salut o alimentació dels més petits. També els ofereixen un val per poder comprar menjar o productes d’higiene. L’objectiu d’aquestes trobades també és que facin xarxa i coneguin tots els serveis adreçats a la petita infància que hi ha a la ciutat.

Ajudes a la inserció laboral i l’autoocupació

Una altra de les potes del projecte social de la Fundació de l’Esperança és la inserció laboral. Tenen convenis amb empreses que fan directament la formació dels futurs treballadors a la seu de l’entitat i també ofereixen assessorament individualitzat en funció del perfil de cada usuari. En aquests 10 anys han atès prop de 3.600 persones. La majoria busquen un contracte de feina però també potencien l’autoocupació. En una dècada s’han impulsat 472 projectes empresarials, un 80 % dels quals han estat un èxit.

Foto: Maria Aladern (ACN)