La jornada de Reis d’aquest 2014 ha estat la més càlida des de 2001 i aquest ambient càlid, amb temperatures de fins a 15ºC al migdia, es podrà mantenir fins al cap de setmana. A partir de dimecres i fins a final de setmana hi haurà força núvols baixos que afectaran sobretot la primera línia de la costa i això facilitarà que les temperatures màximes baixin un o dos graus. A partir de la segona quinzena de gener, els mapes del temps anuncien temperatures inferiors, amb màximes de 11 o 12ºC a Barcelona.

Segons les previsions dels models meteorològics per als propers tres mesos, el que queda d’hivern serà sec i poc fred. Es podria dir que, juntament amb les rebaixes comercials, les rebaixes de fred també han començat.

L’inici de 2013 va ser similar a aquest 2014, amb una temperatura màxima mensual de 19ºC el dia 7. La temperatura mitjana de tot el mes de gener de 2013 va ser de 9,1ºC a l’Observatori Fabra, fet que representa un 1,1ºC per sobre de la mitjana històrica. El febrer va ser més fred i la temperatura mitjana es va quedar 1,3ºC per sota de la mitjana, però el març va tornar a ser càlid i les temperatura mitjana va tornar a ser superior a la mitjana climàtica del mes. Aquest any 2014, la situació climàtica podria repetir-se.