A ple mes de gener, al dia de Reis, la platja avui ha estat un escenari gairebé tan concorregut com les botigues durant aquestes festes de Nadal. Tot i que aquests dies són per estar en família, moltes han aprofitat el bon temps per passar la tarda a fora. MARTA PARERA "Home, ens ha anat de meravella. Hem vingut a aprofitar els regals de Reis, uns guants de platja per jugar a futbol, hem vingut a un restaurant i a aprofitar el bon temps." Tot i les altes temperatures, han estat pocs els que s'han atrevit amb la vestimenta estiuenca. En canvi, les terrasses a peu de sorra han estat plenes durant tota la tarda. GERMÁN SOLAZO, encarregat del estaurant Ca la Nuri "La gente prefiere fuera. Cuando ve que hace este día te pide una mesa fuera. Este año hemos estirado mucho más la terraza." De fet, la temperatura mitjana d'avui al centre de la ciutat ha estat de 17 graus, sis graus per sobre de la mitjana. I això no és un fet aïllat, sinó que reflecteix la tendència dels últims anys. A excepció de 2009, que va nevar fins i tot a Collserola, els Reis dels últims 30 anys han estat força càlids. MANEL CASCANTE, meteoròleg "En general a aquesta època de l'any predominen situacions de ponent o del sud-oest que ens porta l'anticicló i ens fa parlar de temperatures superiors a les habituals." Però el 2014 ha començat càlid i sembla que aquesta imatge encara es pot repetir uns quants dies més perquè el fred d'hivern no arribarà fins a mig mes.

Si s’analitzen les dades dels darrers 30 anys a l’Observatori Fabra, es pot comprovar que hi ha hagut dies de Reis per a tots els gustos. El d’enguany ha estat especialment càlid, amb una temperatura màxima de 17 graus, i una mínima de nou graus. Per trobar un dia de Reis més càlid que el d’enguany cal recular fins a l’any 2001. Cal destacar també l’any 1999, o fins i tot l’any 2013 per ser especialment temperats.

De dies de Reis freds també n’hi ha alguns, tot i que no pas gaires. El més recordat va ser el de l’any 1985, que ens va deixar una jornada gèlida i blanca a causa de la nevada de la nit anterior, que va agafar a tota la ciutat. Més recentment cal recordar l’any 2009, marcat per la pluja i també per una mica de neu a la part alta de la ciutat.