Són els efectes més visibles del temporal d'ahir al vespre a la ciutat de Barcelona. Amb ratxes de vent que van superar en alguns punts de la ciutat els 70 quilòmetres per hora, les tanques que delimiten les obres, com per exemple aquestes del passeig de Sant Joan, mostren aquest aspecte. Una situació que preocupa alguns veïns. BITO CELS "Pot comportar algun petit risc, jo vaig amb dos nens petits ara anàvem cap al parc si t'agafa just que la tanca cau en aquell moment pot ser perillós. Haurien de fer algun tipus de reforçament." Passejar pels carrers amb aquest vent pot ser molt perillós. En la cruïlla del carrer de Bailén amb Provença ha caigut un pluja de vidres en trencar-se, per efecte del vent, una de les finestres de l'edifici. Un altre de les activitats perilloses amb aquestes ratxes de vent és anar en bicicleta per la ciutat de Barcelona aquest és l'estat en el que ha quedat aquest carril bici, aquí, a la crüilla de Diagonal amb el passeig de Sant Joan. SERGI RAMÍREZ "Has d'anar molt en compte perquè hi han branquillons al terrapoden haver coses en mig del camí del carril de les bicis, has d'anar molt en compte." DAVID GARCÍA "Hem tingut trossos allà abaix a la Diagonal que feia molt de vent que tenies que fer una mica de força però depèn de com vingui... si et ve és complicat si t'empeny va molt més millor." Els Bombers de Barcelona, però, no han tingut gaire feina i des de Protecció Civil ja s'ha rebaixat d'alerta a prealerta el pla d'emergències Procicat sobretot amb l'atenció posada al nord del país. Precisament en zones properes a la muntanya, al districte de Sarrià - Sant Gervasi, és on ha quedat registrat el rècord de velocitat del vent a la ciutat, que ha arribat als 76 quilòmetres per hora.

L’avís de perill per vent del Servei Meteorològic de Catalunya acabava a la mitjanit de dissabte, però a Barcelona les ràfegues han estat fins i tot més intenses aquest matí de diumenge que no pas ahir. Un observatori de la plaça de Lesseps ha arribat a registrar una ventada de 82 km/h. A Sant Gervasi no han passat dels 76 km/h. A la plaça de Kennedy i a Can Bruixa han vist passar l’aire a 74 km/h i a l’Eixample, a 72 km/h.

Protecció Civil ha reduït aquest matí d’alerta a prealerta l’avís per vent, circumscrit sobretot al Pirineu i al Prepirineu. La ventada que aquest cap de setmana ha bufat a tot Catalunya no ha estat finalment gens catastròfica, però sí que ha deixat aquest matí de diumenge la seva petja a la ciutat. Per exemple, les tanques de les obres del passeig de Sant Joan han caigut.

Passejar pels carrers amb aquest vent pot ser molt perillós. En la cruïlla del carrer de Bailèn amb Provença ha caigut un pluja de vidres en trencar-se, per efecte del vent, una de les finestres de l’edifici. La Guàrdia Urbana ha hagut d’acordonar la zona.

Al Port Vell, els preparatius per a l’arribada dels Reis Mags s’han endarrerit per efecte del vent. Els organitzadors de l’acte amb què la ciutat dóna la benvinguda a Ses Majestats han deixat per a última hora la instal·lació d’algunes tanques, per evitar que el vent les pogués fer caure.