Aquests dos agents han aturat un home que no porta identificació. La pràctica d'avui consisteix a trobar recursos per acreditar-ne la identitat real. En aquest espai de 2.000 metres quadrats, l'anomenat "boulevard", s'hi recreen diversos espais de la ciutat, un entorn en el qual els futurs policies fan pràctiques de totes les assignatures. SERGI GÓMEZ, instructor de l'Escola de Policia de Catalunya "Arriben sense cap mena de coneixement o contacte amb la policia i han d'aprendre no només legislació, sinó també manipulació de l'armament que han de portar, han d'aprendre tècniques policials que habitualment només hauran vist a les pel·lícules... o sigui que no tenen cap mena de referent. Han de venir aquí i han de tenir una base sòlida per poder sortir al carrer a treballar." Entre els alumnes, hi ha 108 aspirants a la Guàrdia Urbana, joves com el Juan que hauran de superar el curs si volen accedir al període de pràctiques. El que a ell li agradaria és arribar a la unitat muntada. JUAN GALLEGO, alumne de l'Escola de Policia de Catalunya "El que em va sobtar va ser el tema dels idiomes, de l'anglès, això sí que no sabia que es feia com a assignatura obligatòria." "Crec que és necessari perquè la nostra ciutat, en concret a Barcelona, hi ha molts turistes i crec que hem de saber donar una resposta i comunicar amb ells encara que sigui en termes policials o donar ordres..." A més d'assignatures relacionades estrictament amb l'àmbit policial, també estudien altres matèries teòriques, com història o coneixement del territori. En total, són 1.270 hores lectives que s'allargaran fins al mes de juliol.

Els aspirants a la Guàrdia Urbana que aquest mes de juliol van superar l’examen teòric d’accés i que després van passar les proves físiques, es preparen conjuntament amb candidats a entrar a altres policies locals de Catalunya. En total, són 181 futurs agents de poblacions com l’Hospitalet de Llobregat, Terrasssa o Santa Coloma de Farners. El que, per segon any consecutiu, no hi ha, són futurs mossos d’esquadra, ja que les places per a la policia catalana es van congelar el 2012 a conseqüència de les restriccions pressupostàries.

El curs consta de 1.270 hores lectives que s’allargaran fins al mes de juliol. Un dels aspectes que cada cop té més pes en la formació de nous agents de policia és el vessant pràctic de la feina. Per això, des de l’any passat, se n’han augmentat les hores i es fan pràctiques de totes les matèries. Els aspirants s’enfronten a hipotètics casos reals a l’anomenat “boulevard”, un espai de 2.000 metres quadrats, situat dins la mateixa Escola de Policia, que recrea diversos espais d’una ciutat. D’altra banda, una part dels continguts s’imparteixen de manera virtual, una modalitat que permet combinar la formació amb altres activitats.

Els alumnes que ara s’estan preparant, formen part dels més de 7.300 candidats que es van presentar a l’examen del 6 de juliol passat, unes proves que es van repetir a finals del mateix mes, després que desenes de candidats es queixessin de manca de control durant les proves.