Brigada de neteja desmunta rterrassa

Diversos agents de la Guàrdia Urbana, quatre brigades de treballadors municipals i diversos inspectors s’han presentat aquest divendres a un restaurant Salamanca de la Barceloneta, situat al carrer de Pepe Rubianes, 34, per desmantellar part de la terrassa que hi havia muntada per al servei del migdia. Segons assegura el regidor de Ciutat Vella, Jordi Rabassa, no està permès que els locals muntin paravents, jardineres i altres elements similars a l’espai públic. Per aquest motiu, assegura, han actuat en aquest local que ja havia rebut advertiments.

L’ocupació de l’espai públic, “una infracció intolerable”

Entre els elements retirats hi havia una gran mampara, nou paravents, cinc taules plegables, dues jardineres, carrets supletoris per fer el servei i transportar plats, i alguns contenidors d’escombraries, entre d’altres. Els operaris municipals han omplert diversos camions amb els elements retirats del local, que no disposaven de permís ni llicència i que ocupaven part de l’espai públic.

Mitjançant les xarxes socials, Rabassa ha explicat que aquestes infraccions són intolerables i “una falta de respecte per als carrers de Ciutat Vella”.

El restaurant Salamanca fa els deures

El restaurant Salamanca de la Barcelona s’ha llevat aquest dissabte al matí i ha fet els deures: ha muntat la terrassa seguint fil per randa el que estableix la normativa de terrasses de l’Ajuntament. Ha reduït dràsticament el material que tenia instal·lat a la via pública, com les pissarres o les taules plegables, i ha limitat l’ús dels paravents laterals a només un 30 % del total. Ara la terrassa ja no està encapsulada per les lones, com abans, i respira per tres laterals.

Els propietaris del restaurant de la Barceloneta: “No som els únics”

Malgrat tot, treballadors de l’establiment lamenten que, a pocs metres d’on estan ubicats, encara hi ha moltes terrasses que operen fora de la legalitat. Comptabilitzar el material que cada restaurant pot instal·lar a la via pública és complicat. Tot i així, a moltes d’aquestes terrasses les delata l’ús dels paravents laterals. És fàcil veure establiments que rodegen tota la terrassa de lones, un fet que, ara per ara, la normativa de terrasses del consistori no permet.