carril bus Glòries

A partir d’aquest cap de setmana, els taxistes podran tornar a circular per l’exterior de la plaça de les Glòries, com havien reclamat. Aquest és un dels punts que es va acordar a la reunió que el sector va mantenir amb la regidoria de Mobilitat la setmana passada i, segons els taxistes, el canvi es farà efectiu diumenge. Des de l’entrada en funcionament del nou túnel de Glòries els taxistes no podien creuar la plaça per l’exterior, com havien fet sempre, i es veien obligats a passar-hi per sota. A partir d’ara, però, podran circular per la plaça tant si estan lliures com si porten passatgers, com també poden fer els autobusos.

El sindicat també afirma que el consistori els ha ofert un carril exclusiu per a taxi als quatre carrers que envolten la nova configuració de la plaça, és a dir, als carrers de Castillejos, Bolívia, Badajoz i la Gran Via. L’objectiu és poder oferir un servei més eficient i també compensar el prejudici que els suposen les obres de la plaça.

Què passarà quan s’acabin les obres?

Elite Taxi assegura que l’Ajuntament estudiarà si és viable que els taxis puguin continuar circulant per la plaça de les Glòries quan s’acabin les obres, perquè només hi haurà un accés a l’estació de tramvia i autobusos. El consistori també s’ha compromès a mantenir reunions mensuals amb el sector i a millorar la comunicació amb els taxis per debatre dels canvis de mobilitat previstos abans d’executar-los.

Aquest proper dilluns, Elite Taxi convocarà una assemblea per decidir si, amb aquests nous canvis, s’anul·la o es manté la convocatòria de mobilitzacions. Entre les reclamacions del sector també hi ha la revisió dels girs prohibits de la Gran Via, revisar els carris exclusius de bus, entre d’altres.