Ampli desplegament policial aquest diumenge a la tarda als búnquers del Carmel per impedir que s’hi produeixi una tarda de “discoteca” improvisada al voltant de la bateria antiaèria del turó de la Rovira. Una vintena d’agents de la Guàrdia Urbana s’ha desplaçat fins a la zona, amb unes sis furgonetes policials, algunes d’antiavalots.

Al carrer de la Gran Vista, una de les principals vies d’accés als búnquers, la policia ha controlat l’accés a la muntanya i també hi ha regulat el trànsit, sense deixar passar ningú que no sigui resident, tret de si queden places d’aparcament lliures. Un dispositiu habitual durant els mesos d’estiu, però que estan aplicant ara.

Els búnquers del Carmel ja fa temps que s’han convertit en un reclam per a joves que busquen divertir-se amb música alta a l’aire lliure mentre beuen i mengen.

Alguns veïns s’apropen a la zona

Un equip de betevé ha pogut parlar amb veïns que s’han apropat fins la zona per controlar si aquest diumenge hi organitzaven una festa de nou. David Mar, membre del consell veïnal, ha explicat que el dispositiu policial “és gràcies a la pressió que estem fent”. “No es pot permetre que s’organitzin festes setmanals aquí perquè es lucrin uns pocs a costa dels veïns, de la ciutat i d’un entorn patrimonial”, ha sentenciat Mar.

Fran Bernal, de l’Associació de Veïns Parc Mixt Turó de la Rovira, lamenta que “les mesures preventives només són efectives si són continuades en el temps, i no és el cas”. Bernal afegeix que les tanques i els controls d’accessos “no tenen sentit perquè el perímetre no és complet i només mourà el problema d’un turó a un altre”.

Farts de les festes

Divendres, 24 de març, unes 50 persones van participar en una concentració organitzada pel Consell de Veïns al turó de la Rovira per demanar que s’acabin les festes per a turistes. Demanen que es limiti l’accés a la zona per evitar-hi les aglomeracions d’estrangers. De fet, s’està treballant per tancar durant les nits el recinte. Ja s’ha instal·lat un tram de 40 metres de tanca, que dona a la banda mar.

Sis operaris treballen des de fa un mes en aquesta obra, que servirà per impedir el pas de visitants als búnquers. Amb aquesta actuació, l’Ajuntament vol controlar la gran afluència de visitants per preservar els descans veïnal i frenar el desgast de les restes arqueològiques que hi ha a la zona.