(ACN) La fiscalia demana tres anys de presó i 3.600 euros de multa per a un home que va fer càntics antisemites durant una manifestació d’ultradreta a Barcelona el 12 d’octubre del 2021. Durant la marxa per Montjuïc, l’home va cridar a favor de l’assassinat dels jueus. Per això, el ministeri públic l’acusa d’un delicte d’odi i contra els drets fonamentals. Algunes d’aquestes expressions van ser, per exemple, “Mort als jueus”, “Mata jueus” o “Mort a Israel”. A aquests càntics s’hi van sumar un nombre indeterminat de manifestants, més joves que l’acusat, que no van poder ser identificats policialment. El judici està previst per a dimecres vinent a l’Audiència de Barcelona.

Segons el relat de la fiscalia, el 12 d’octubre del 2021, en la tradicional manifestació d’ultradreta a Montjuïc convocada per Democracia Nacional, hi van acudir entre 180 i 250 persones sota el lema “No nos engañan, Cataluña es España”. Durant el recorregut es van fer visques a Hitler i Franco, crits contra els “rojos”, els independentistes i els “mena”.

En un moment de la manifestació, l’acusat, “mogut per la seva animadversió als jueus i a Israel”, va començar a proferir de forma reiterada “càntics antisemites que instigaven de forma clara i nítida a despertar entre els assistents sentiments de violència, odi o hostilitat contra la comunitat jueva”.

L’acusat va parar de cridar quan va ser vist i interceptat pels Mossos d’Esquadra que vigilaven la manifestació, que van comptar amb la col·laboració del responsable de seguretat dels convocants de la manifestació.