Unes respostes que fan palès que són molts encara els que no saben que les ampolles de cava són reutilitzables. Tot i que cada vegada hi ha més gent que ho sap, encara n'hi ha molta que les llencen al contenidor verd. Per això ara l'ajuntament s'ha proposat fomentar la recuperació d'aquestes ampolles. Un envasos que per ser reutilitzats s'han portar a qualsevol dels punts verds fixos o mòbils que hi ha a la ciutat. JOAN PUIGDOLLERS, regidor de Medi Ambient "Cent punts vol dir, gairebé al costat de casa nostra i en aquest sentit ens ajuden molt a gestionar molt millor el medi ambient d'aquesta ciutat i el medi ambient global del món." El que sí que és cert és que en punts verd com aquest, durant i després de les festes de Nadal, s'intensifica la recollida. Aquí, els treballadors s'encarreguen d'emmagatzemar-les i triar-les. Només es poden reutilitzar les ampolles amb una mida estàndard, de 750 mil·lilitres, de color verd i no setinades, també amb una forma estàndard i que no tinguin cap gravat. En el cas que les ampolles que arriben aquí no compleixin aquest requisits es posen a contenidor de reciclatge. "D'aquí s'emporten les ampolles a una empresa de reciclatge de Sant Sadurní d'Anoia on se'ls fa un procés de neteja molt acurat. Primer es treuen les etiquetes, després és renten a 80 graus. Una vegada esbandides es tornen a rentar amb diferents àcids i després es tornen a rentar i passen un procés de control on es comprova que no tinguin fisures. Finalment es cobreixen amb una fina capa de cera." Un cop fet això s'envien directament a empreses envasadores de cava, on són reutilitzades.

Les ampolles de cava que es poden reutilitzar són les de mida estàndard, de 750 mil·lilitres, de color verd i no setinades, i sense gravats personalitzats. Cada ampolla reutilitzada costa un 30% menys que un envàs nou. Durant el 2013 (els primers 11 mesos de l’any) es van recollir fins a 31.474 ampolles de cava.

Els envasos de vidre se sotmeten a un procés abans de lliurar-los a l’empresa que acabarà reutilitzant-los. Primer s’extreu l’etiqueta que es troba al coll de l’ampolla. A continuació, es renten els envasos a una temperatura de 80 graus, es tornen a rentar amb diferents àcids per poder treure’n els residus inorgànics que puguin haver-hi. Després passen un control automàtic per comprovar-ne les mides i que no tinguin fissures. Finalment, passen per un procés en el qual es cobreixen amb una fina capa de cera perquè no s’hi puguin fer ratllades exteriors.