"És com una taula de 'snowboard'. És posar els peus, ligar-te bé les botes i cap a l'aigua." No es necessita gaire preparació, i aquest és l'èxit de l'esport aquàtic que està més de moda. Fa un any que va sortir al mercat, però fins aquest estiu no ha agafat volada. Pot semblar molt complicat, però els experts asseguren que és apte per a tothom. DANI GARCIA, instructor de flyboard a Corsa Nàutica "Inicialment pot ser una mica cansat perquè fas moviments innecessaris fins que no assimiles els moviments que has de fer. Però un cop ho assimiles és com caminar o anar amb bicicleta." "Els moviments són mínims. Has de buscar el teu punt d'equilibri i tot és moviment de peus." Però volar per sobre del mar requereix un material específic, i no és poc. Es necessita una moto d'aigua de com a mínim 150 cavalls, el flyboard, una mànega, una armilla salvavides, i la butxaca ben plena. "El flyboard està al voltant d'uns 5.000 euros i la moto d'aigua si la compres nova se te'n va als 15.000 euros, i si la compres de segona mà la pots trobar per 3.000 o 4.000 euros." Per això la millor alternativa és el lloguer, que surt per uns 100 euros els 15 minuts aproximadament. Aquí al Port Olímpic tenen reserves durant tot l'any, però ara a l'estiu el 80% dels usuaris, diuen, són estrangers. EUGENIO NERES "Lo hemos visto en varios sitios, en internet, televisión. Vale la pena probarlo. Supongo que dentro de poco estará más barato. Como todo, novedad es todo caro." "Abans de començar l'activitat han d'omplir un contracte amb les seves dades i totes les normes que tenim aquí al Port Olímpic i que han de respectar." I un cop feta la paperassa, per fi arriba el moment de gaudir-ne.

Fa aproximadament un any que va arribar al mercat, però aquest estiu el flyboard està més de moda que mai. Els experts diuen que tothom pot practicar aquest nou esport aquàtic, tot i que pugui semblar complicat. Dani Garcia, instructor de flyboard a Corsa Nàutica, al Port Olímpic, explica que “els moviments que cal fer són mínims perquè només es tracta de buscar el punt d’equilibri de cadascú i moure els peus” per dirigir el cos dins i fora de l’aigua.

El material necessari per practicar el flyboard és una moto d’aigua de 150 cavalls com a mínim, el flyboard, una mànega i una armilla salvavides. Ara bé, tot això pot costar gairebé 20.000 euros, perquè “el flyboard en costa uns 5.000, i la moto d’aigua en pot costar uns 15.000 si és nova”, segons Dani Garcia.

El lloguer pot ser una bona alternativa, ja que es pot volar per sobre l’aigua per 100 euros durant un quart d’hora.