Aquest agost el pantà de la Baells està excepcionalment ple. Al març l'embassament estava al 50% de capacitat, però les pluges de la primavera van omplir-lo del tot. Ara encara es manté a uns nivells molt alts, per sobre del 90%, en part gràcies a l'aportació de la fosa de neu i pel retard de l'inici de l'estiu. La línia de la presa del pantà corrobora els bons nivells d'aigua, que els veïns fa temps que no veien així. ALFONSO DOMÍNGUEZ, veí de la Rodonella de Cercs "Ha habido años que por estas fechas ha estado a menos de medio. Pero bastante menos. O sea toda esta parte de aquí que coge esta cola, sólo se veía la arena, nada más." En aquesta escola nàutica situada al mig del pantà la capacitat es mesura amb les escales. Ara l'aigua està força alta, però fa uns dies encara ho estava més, l'embassament arribava fins aquí. FONSI FERRER, Escola d'esquí nàutic La Mata "Ara el nivell que tenim és un nivell de juliol. Sent un mes d'agost és força estrany." A ells també els preocupa l'estat de l'embassament, perquè si hi ha poca aigua el pantà deixa de ser navegable i no s'hi poden fer activitats esportives ni recreatives. L'estat de la Baells no és una excepció. Tots els embassaments de les conques internes, que proveeixen d'aigua l'Àrea Metropolitana de Barcelona presenten ara registres superiors als de l'any passat i també estan per sobre de la mitjana de l'última dècada. Al pantà de Sau la capacitat està al 86% i al de Susqueda al 96. L'embassament de la Boadella està al 69%, però és una xifra que dobla la mitjana dels últims deu anys, i el de la Llosa del Cavall està gairebé ple. Els pantans de les conques internes registren els millors nivells de reserves dels últims 35 anys. Amb el volum d'aigua que hi ha als embassaments, el subministrament està garantit per un període d'uns 15 mesos.

Les pluges de la primavera i el desglaç de la neu, que s’ha fet més tard del que és habitual, han ajudat a que els pantans estiguin ara més plens

. Durant les últimes setmanes han baixat, però encara es troben a uns nivells superiors dels que se solen registrar durant el mes d’agost.

La diferència entre el nivell d’aigua als embassaments catalans entre aquest estiu i el passat és notable: si la Baells ara està al 91,54% de capacitat, fa un any aquest mateix embassament estava al 80,63%. El mateix passa amb altres pantans de les conques internes, com el de Sau (ara està al 96,88% i l’any passat al 63,03%) o el de Boadella (69,07% ara i 44,35% l’agost de 2012) .