“Delicatessen low cost”

Joc de makis “Picasso”, croquetes de rissotto amb cruixent de parmesà i iogurt de foie i melmelada amb muesli són algunes de les tapes que 24 hostelers han ofert als qui s’han acostat a la San Miguel Tast Barcelona. Cadascun ha presentat tres propostes, en què es barregen els sabors més clàssics i la innovació a través de les textures i les fusions de diversos gustos.

El creador de la millor tapa representarà Catalunya al certamen de Madrid Fusión

Els xefs, però, han hagut de triar una de les  seves tres creacions per presentar-la com a candidata al concurs de la millor tapa. Un jurat presidit per la cuinera Ada Parellada ha estat l’encarregat de determinar-ne la guanyadora. El vencedor s’ha endut un premi valorat en 3.000 euros i, el que és més important, representar l’hosteleria catalana al Concurs de Tapes de Disseny del Madrid Fusión.

Balanç positiu, tot i el mal temps

L’organització calcula que durant els tres primers dies en què s’ha instal·lat la fira al Club Sant Jordi s’hi han pogut acostar al voltant de 12.000 persones. Tot i això, esperen rebre el doble de gent en el seu últim dia instal·lats a Barcelona. Asseguren que el mal temps que va fer dissabte els ha afectat negativament, ja que no hi va assistir tanta gent com ells esperaven, tot i facilitar l’accés amb autobusos gratuïts a la plaça de Catalunya i a la plaça d’Espanya. Tot i això,  es mantenen positius ja que esperen rebre el doble de gent en el seu últim dia instal·lats a Barcelona, per així remuntar la mala xifra de la jornada plujosa.

Segons els seus càlculs, cada assistent ha consumit entre dues o tres tapes (el preu és d’1’5 euros la unitat), amb la qual cosa la facturació total rondaria entre els 120.000 i els 150.000 euros. L’èxit de la primera Fira de la Tapa ha superat les seves expectatives i no tenen cap dubte que l’any que ve repetiran la jugada.

Grans cues i poques barres

Un bon exemple  de la gran acceptació que ha tingut aquesta mostra de la gastronomia catalana ha estat les llargues cues que s’han format durant tot el dia davant dels estands dels restaurants que hi eren representats. Els assistents també han trobat a faltar més barres i cadires on poder degustar amb tranquil·litat les tapes. Potser s’hauria de tenir en compte per a la propera edició.