Canvi d’escenari. L’ edició vinent de la Fira per la Terra deixarà l’espai habitual, al Parc de la Ciutadella -on l’any passat va batre el seu rècord de participants– per traslladar-se al Parc Central de Nou Barris. Per tant, el 21 i 22 d‘abril la festa serà en aquest nou espai per celebrar la 23a edició. De moment, la nova ubicació és provisional, ha dit la tinenta d’alcalde d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, i regidora de Nou Barris, Janet Sanz, que ha afegit, però, que espera que passi a ser un escenari definitiu.

La decisió l’han presa l’Ajuntament i l’Associació Dia de la Terra-Catalunya, que han acordat traslladar l’esdeveniment al districte de Nou Barris per promoure-hi la sostenibilitat i continuar estenent les activitats de la ciutat als barris per acostar-les als veïns. La Fira per la Terra acollirà un mercat de pagès, un mercat d’artesans i activitats i tallers.

“Volem que Nou Barris sigui un espai de nova centralitat a la ciutat, un nou punt de trobada de Barcelona, molt ben connectat. Un districte que té molt a mostrar a la resta de Barcelona”, ha dit Janet Sanz.

 23 anys d’història i sensibilitat per la producció local

La Fira per la Terra se celebra des de fa 23 anys a Barcelona amb motiu del Dia de la Terra, el 22 d’abril. Des del 1996 l’escenari ha estat el Parc de la Ciutadella, però ha passat en aquesta 23a edició al Parc Central de Nou Barris.

La cita promou també la producció local feta amb respecte cap a les persones i el planeta, i és un punt de trobada per a persones i col·lectius que treballen o consumeixen sota aquests principis, o que es dediquen a fer sensibilització o activisme ambiental per afavorir el consum responsable i sostenible. La fira és una activitat organitzada a la ciutat  per l’Associació Dia de la Terra, una associació oberta a persones que adoptin el compromís  que es recull a La Carta de la Terra.