El temporal de fred i neu que ha afectat la ciutat ha donat pas a una situació de temporal marítim a la costa barcelonina. A la Costa Brava hi ha un temporal de Llevant que està afectant de ple les platges de la ciutat. Aquest dijous ja s’han fet visibles les grans onades que trenquen a les platges, com a la del Somorrostro.

platja del somorrostro onades

Activat el Pla Bàsic d’Emergència Municipal

L’Ajuntament de Barcelona ha activat passades les 10 h d’aquest dijous el Pla Bàsic d’Emergència Municipal per mal estat de la mar en fase d’alerta. Aquest pla es posa en marxa quan hi ha la probabilitat de que es registrin més d’un 30 % d’onades que superin els 2,5 metres. El fort onatge “pot ser un perill per a les persones o per destrosses en el mobiliari”, segons informa el comunicat.

Mesures de prevenció

S’aconsella als ciutadans que augmentin la precaució i que evitin acostar-se a les platges. També es prohibeix accedir als espigons de la platja i banyar-se a la mar mentre onegi la bandera vermella.

L’estat de la mar empitjorarà

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya a mesura que passin les hores l’estat de la mar empitjorarà. Fins a les 10 hores les onades al port eren de fins a 3,3 metres de mitjana arribant en alguns casos als 5,3 metres. A més a última hora del dia bufarà el vent de garbí que contribuirà a augmentar l’onatge.

Alguns usuaris de les xarxes socials han volgut capturar les imatges espectaculars de l’estat de la mar. S’ha vist com algunes onades han arribat als peus dels xiringuitos de la platja.

platges onades temporal marítim

El Centre de Vela, aturat

El Centre de Vela de Barcelona ha cancel·lat totes les seves activitats per aquest dijous i també per aquest divendres. Els responsables del centre no permeten fer reserves individuals ni en grup a mode de precaució.