El Jutjat d’Instrucció 7 de Barcelona ha admès a tràmit la querella per lesions que va presentar contra tres agents de la Policia Nacional Roger Español, l’home que va perdre la visió d’un ull per les càrregues policials a l’Escola Ramon Llull el dia del referèndum. El jutge ha demanat a l’institut armat tota la documentació sobre l’ús de pilotes de goma, l’armament que es va utilitzar en aquesta escola de l’Eixample i informació sobre els agents que van actuar al carrer de Sardenya, on Español va rebre l’impacte.

En la querella, la defensa d’Español demana que es citi a declarar dos comandaments i l’escopeter que suposadament va disparar-li a l’ull. També sol·licita la compareixença de diversos testimonis, entre els quals el comandament responsable de tota l‘operació policial a l’escola Ramon Llull. El jutge però de moment no ha acordat cap citació, ja que està a l’espera que primer es resolguin altres diligències.

A banda d’aquesta querella, el jutjat d’instrucció 7 de Barcelona n’ha admès a tràmit d’altres per les càrregues de l’1-O. Concretament de l’escola els Horts. de l’institut Pau Claris i la de l’escola Mediterrània. En el cas d’aquest últim centre, el jutge ha citat com a investigats dos agents antiavalots i el coronel Pérez de los Cobos, com a testimoni. De moment però no hi ha data fixada per aquestes compareixences.