TMB autobús

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) farà controls d’alcohol, drogues i psicofàrmacs als conductors d’autobusos. Segons ha avançat la periodista Ana Punsí i ha pogut confirmar betevé, els controls seran aleatoris i, inicialment, també seran voluntaris. El comitè d’empresa ja ha mostrat el seu rebuig al nou protocol, que es posarà en marxa aquest dilluns.

El comitè d’empresa, contrari als controls

Des de CGT bus expliquen que la llei només obliga a passar controls d’alcohol i drogues als treballadors de metro i que els conductors dels autobusos n’estan exclosos de sotmetre’s a aquestes proves. A més, les mateixes fonts denuncien que la decisió no s’ha consensuat ni amb els serveis mèdics de la companyia ni amb el comitè d’empresa i troben que la mesura no està justificada, tot i els casos puntuals de consum de drogues que han sortit a la llum. “La plantilla, en general, no té un problema de drogodependència”, conclou Ramiro.

Els sindicats obren la porta a denunciar-ho

Els tests passaran a ser obligatoris a partir del febrer. Segons el representant de CGT del bus, Joan Ramiro, si un treballador es nega a sotmetre’s a la prova d’alcohol i drogues, se’l considerarà automàticament positiu. Per això, els sindicats no descarten demandar a l’empresa.

TMB demana col·laboració a la plantilla

Fonts de TMB han confirmat a betevé que la companyia ha posat en marxa aquest protocol en col·laboració amb la Guàrdia Urbana per millorar el servei. A més, en una carta de l’empresa a la plantilla, s’anima als treballadors a participar en els controls d’alcohol i drogues.