(ACN) La patronal de l’oci nocturn, FECASARM, ha mostrat la seva perplexitat pel fet que després d’estar funcionant durant més de 30 hores encara no s’hagi posat punt i final a la “rave” que es fa a Llinars del Vallès des de la nit de Cap d’Any. Ha criticat la celebració d’aquesta festa “del tot il·legal i sense mesures de seguretat”, mentre les discoteques legals i amb mesures sanitàries i de seguretat no se’ls permet funcionar”. “Així mateix, la FECASARM ha assegurat que la majoria de festes de la nit de Cap d’Any il·legals no es van detectar.

La patronal ha fet públic un comunicat de queixa una hora abans que els Mossos d’Esquadra iniciessin el desallotjament de la nau. En el text, consideren “del tot inacceptable aquesta festa il·legal” atès que tots els contagis que es produeixin arran de la seva cel·lebració repercutiran negativament en el sector legal, ja que, degut a l’empitjorament dels indicadors, encara es retardarà més la seva reobertura.

Ha exigit, per això, “una actuació contundent a fi i efecte de posar fi a la mateixa quan abans i més quan l’administració compta amb les eines jurídiques per poder-ho fer i que, si es tractés d’una activitat legal que no complís amb les mesures sanitàries o de seguretat, ja s’hi hauria actuat”.

Festes il·legals de la nit de Cap d’Any

Des de la FECASARM, han assegurat que han tingut constància de “múltiples festes” de la nit de Cap d’Any que s’han celebrat a Catalunya, tot i que la gran majoria d’elles no els consta que fossin perseguides ni intervingudes, encara que moltes d’elles les van derivar a Interior, Salut i Protecció civil.

A través d’un comunicat, han assenyalat que la bústia de denúncies de la FECASARM va rebre múltiples denúncies de festes il·legals tant en els dies previs a la nit de Cap d’Any com en la mateixa nit del 31, moltes d’elles en pisos, cases particulars, masies i cases rurals aïllades de molt difícil detecció i control per part de les autoritats.

Reobrir el sector de l’oci nocturn

Per altra banda, la FECASARM ha instat a la Generalitat a aprovar urgentment el pla sectorial de l’oci nocturn i a reobrir les activitats legals, i ha tornat a defensar que la prova pilot portada a terme recentment a la Sala Apolo de Barcelona s’ha permès acreditar que una activitat d’oci nocturn, amb condicions de seguretat, no és un focus de risc de contagi.

La reobertura de les activitats legals i controlades, amb les mesures de seguretat que s’imposin, no pot esperar més, han insistit. Han recordat les xifres presentades, ja que el sector ha tancat l’any 2020 amb unes pèrdues acumulades de 3.300 milions d’euros i el 80 % dels locals es troben en risc imminent d’haver de tancar definitivament, a més del 15 % que ja ho han fet.