Camp Nou mossos
Foto: Norma Vidal

La Final Four de la Kings League, que se celebrarà el proper diumenge al Camp Nou, suposarà un important desplegament policial per garantir la seguretat dins i fora de l’estadi. Segons han informat els Mossos d’Esquadra, el dispositiu començarà el mateix diumenge a les 14 h, i hi participarà també la Guàrdia Urbana —que gestionarà l’operatiu de mobilitat— i agents de seguretat privada a l’interior del camp. S’espera que milers d’espectadors assisteixin a la final i omplin el Camp Nou des de les 14.30 h i fins a les a 23 h.

El dispositiu s’equipara als que es duen a terme en partits de la Lliga o competicions europees, sobretot per la gran quantitat de seguidors que ompliran l’estadi del FCB per seguir en directe la final. El darrer mes, els Mossos, la Guàrdia Urbana i els organitzadors de l’esdeveniment — organitzat per Kosmos Global Holding i liderat per l’exjugador del Barça, Gerard Piqué — han mantingut diverses reunions.

Activats els Tedax i el dispositiu de drons

Els Mossos han detallat que abans de l’obertura dels accessos al camp, agents de la Unitat Canina, de Subsòl i de TEDAX, faran el control de l’interior de les instal·lacions. L’operació policial compta també amb l’activació de la Unitat de Drons. La policia recorda que no es permetrà el vol de cap dron particular. El coordinador del dispositiu serà l’únic que podrà donar l’ordre d’anul·lar els senyals de comandament dels aparells que es detectin.

També es prohibirà l’accés de begudes alcohòliques, ampolles d’aigua grans i objectes voluminosos, com els cascs de motos.

Evitar els lladres multireincidents

A l’exterior del camp hi treballaran efectius de la Unitat de Seguretat Ciutadana de les comissaries de les Corts i de l’Hospitalet de Llobregat, del Grup Regional de Delinqüència Urbana, de l’Àrea de Seguretat del Transport Metropolità, de la Unitat d’Informació i de la Unitat Regional de Policia Administrativa. L’objectiu serà mantenir la seguretat ciutadana i evitar l’acció de lladres multireincidents que aprofiten les grans aglomeracions per actuar.

Tot plegat estarà supervisat des la Unitat Central Operativa del Camp Nou pel coordinador de seguretat d’esdeveniments esportius de la Regió Policial Metropolitana Barcelona, i pel director del Departament de Seguretat del FCB.