Familiars, amics i companys de professió d’Àngel Casas es poden acostar al tanatori de les Corts per acomiadar-se del periodista i exdirector de betevé. Casas va morir aquest dissabte, 1 d’octubre, als 76 anys, després d’anys arrossegant diversos problemes de salut.

La capella ardent s’ha obert aquest diumenge a les 15 h i es tancarà dilluns, 3 d’octubre, a les 13 h. Tot seguit, es farà la cerimònia de comiat.

“Ens ha ensenyat als qui hem vingut després”

Al llarg de la tarda, diferents persones vinculades al món de la comunicació han volgut acomiadar-se d’Àngel Casas, com, per exemple, el periodista Albert Om. Ha destacat que Casas va “portar la modernitat, primer al terreny musical i després al periodístic” i ha assegurat que ha estat un mestre per a molts periodistes: “Ens ha ensenyat als qui hem vingut després una manera de fer entrevistes i ens ha ensenyat que t’ho has de treballar molt. Ha de semblar fàcil i la part difícil te l’has de quedar tu darrere”.

També han assistit a la vetlla personalitats del món de la música. Un d’ells ha estat el president de The Project, Tito Ramoneda, que ha destacat el seu llegat com a periodista musical: “Ell apostava per la música en directe com cap altre. Va ajudar Barcelona i Catalunya a tenir aquesta cultura musical potent”.

Icona televisiva i pioner del “talk show”

Tot i que la seva carrera va començar a la ràdio, la televisió va ser casa seva, pràcticament, tota la seva trajectòria professional. Va fer els primers passos en aquest mitjà com a periodista musical, amb el programa ‘Musical Express’ i, més endavant, es va convertir en el pioner dels “talk shows” a Catalunya.

També es va consolidar com un dels entrevistadors més reconeguts de la televisió. Per tot plegat, va rebre diversos reconeixements, com dos Premis Ondas i la Creu de Sant Jordi, el 2007.

L’última etapa professional, a betevé

Àngel Casas va passar els seus darrers anys en actiu a betevé i va dirigir la cadena des del setembre del 2008 fins a la seva jubilació, el desembre del 2014. Casas va fer una clara aposta pels serveis informatius: en va ampliar les franges d’emissió i va posar en marxa el portal web.

També va produir diversos programes de debat, divulgació, humor i entreteniment. Apassionat de la música també va fer un lloc a la graella a espais culturals com ‘Música moderna’, ‘Àrtic’ o ‘Última sessió’. En la seva última etapa com a director de betevé va posar en marxa un dels seus projectes més ambiciosos: la ràdio municipal de Barcelona, al dial 91.0 fm.