Fa cinc anys, el 3 d’octubre del 2017, Catalunya es va aturar en una vaga general per condemnar l’actuació de les forces de seguretat durant el referèndum de l’1 doctubre. Per recordar aquella aturada de país, la Plataforma 3 d’Octubre ha organitzat un acte de protesta davant la Prefectura Superior de Policia, a la via Laietana. Hi han participat una desena de persones.

La plataforma ha convocat les entitats que en formen part per fer una fotodenúncia contra el que consideren que va ser un acte de repressió per part de l’Estat espanyol. Per fer la foto ha calgut tallar la via Laietana uns minuts, i l’encarregat de capturar la imatge ha estat el periodista gràfic Lluís Brunet.

“Prou repressió”

La fotografia ha anat acompanyada de crits de “prou repressió” per part dels representants de les entitats que hi han participat. La plataforma assegura que, després de cinc anys, la situació ha empitjorat i que, actualment, “hi ha més represaliats” per part del Govern espanyol i, també, del govern català.

Un cap de setmana ple d’actes

El cinquè aniversari del referèndum de l’1-O ha vingut acompanyat de diversos actes per recordar i reivindicar aquella jornada. L’Arc del Triomf va acollir l’acte central: una manifestació i parlaments d’entitats i polítics com Carme Forcadell, expresidenta del Parlament de Catalunya, i Carles Puigdemont, expresident de la Generalitat de Catalunya i líder actual del Consell per la República.

L’Assemblea Nacional de Catalunya (ACN) va commemorar la data amb un mur d’urnes davant del Palau de la Generalitat. També, un centenar de persones van fer una cercavila per les tres escoles del districte de Ciutat Vella on va haver càrregues policials.