Donació de sang

No queda cap cita per donar sang als hospitals de Barcelona el 14 de desembre. Hi ha quatre punts habilitats a la ciutat i tots són plens (Hospital de Sant Pau, Clínic, Vall d’Hebron i l’Edifici Alta Diagonal). El motiu ha estat que el Banc de Sang i Teixits va anunciar fa uns dies que qui s’apuntés a donar sang aquest dia rebria a canvi una entrada gratuïta per veure l’espectacle de llums de Nadal del Recinte Modernista de Sant Pau. “La resposta ha estat espectacular i estem molt agraïts”, expliquen des de l’organització.

Ara bé, encara hi ha l’oportunitat de donar sang el 14 de desembre en alguns hospitals d’arreu de Catalunya.

Xifra rècord

Segons el Banc de Sang, a Barcelona s’han previst 550 donacions el dia 14. Un dia abans, el 13, la xifra a la ciutat baixa fins a les 150 donacions. La campanya s’ha fet durant els dies previs a les festes de Nadal perquè l’acció de donar sang disminueix de forma considerable i serveix per ampliar les reserves durant aquestes dies. Per exemple, les reserves baixen fins a un 20 % pel canvi d’hàbits de la població.

L’organització ja va fer una campanya l’any passat en el mateix sentit: també es van regalar entrades per veure els llums de Sant Pau.

Qui pot donar sang?

Poden donar sang totes les persones sanes que tinguin entre 18 i 70 anys i que pesin més de 50 kg. En el cas de les dones, les embarassades en queden excloses.

Les persones que mai no hagin donat sang i tinguin dubtes poden enviar un WhatsApp al telèfon 677 071 756, un missatge a les xarxes socials @donarsang o trucar al telèfon 93 557 35 66. També hi ha un correu electrònic disponible: atencioaldonant@bst.cat.