entrades gratis llums sant pau 2022 donar sang

El mes de desembre és un dels més complicats per al Banc de Sang i Teixits. Les festes de Nadal suposen que les donacions de sang i, per tant, les reserves baixin considerablement. Per això, enguany s’ha engegat una campanya pionera: qui vagi a donar sang o plasma el pròxim dijous, 15 de desembre, a qualsevol punt habilitat de Catalunya rebrà una entrada gratis per veure Els Llums de Sant Pau 2022, al Recinte Modernista.

És la primera vegada que es duu a terme una iniciativa d’aquestes característiques i l’objectiu és incentivar les donacions i garantir les reserves per als propers dies. Tot i que la situació no és preocupant, actualment hi ha reserves per a sis dies i el nivell òptim és que n’hi hagi, com a mínim, per a vuit.

El Banc de Sang calcula que més de 2.000 pacients necessitaran sang durant les festes de Nadal.

On es pot donar sang i obtenir l’entrada a Els Llums de Sant Pau?

Per poder aconseguir l’entrada gratis, es podrà donar sang a qualsevol punt de Catalunya habilitat per a les donacions. A més, de forma excepcional, s’instal·larà un punt de donació al Recinte Modernista de Sant Pau. L’horari serà de 9 a 14 h i de 16 a 21 h. S’espera que s’hi acostin més de 150 donants i, per poder apuntar-s’hi, cal reservar hora al web donarsang.gencat.cat.

El Banc de Sang i Teixits afirma que la iniciativa ha estat possible gràcies a Proactiv Entertainment —l’empresa impulsora d’Els Llums de Sant Pau 2022— i la Fundació Hospital de la Santa Creu i Sant Pau.

Qui pot donar sang?

Poden donar sang totes les persones sanes que tinguin entre 18 i 70 anys i que pesin més de 50 kg. En el cas de les dones, les embarassades en queden excloses.

Les persones que mai no hagin donat sang i tinguin dubtes poden enviar un WhatsApp al telèfon 677 071 756, un missatge a les xarxes socials @donarsang o trucar al telèfon 93 557 35 66. També hi ha un correu electrònic disponible: atencioaldonant@bst.cat.