El Centre Cívic Casa Golferichs ofereix unes sessions trimestrals d’estimulació musical per a nadons de zero a 12 mesos. Són tres mesos perquè les mares, pares i, fins i tot, els avis experimentin a través dels sentits amb els petits. Aquest aprenentatge el poden aplicar després a casa. L’experiència es basa en la música però també en el moviment del cos, els colors i tot allò que els nadons perceben a través dels sentits.

Un taller impartit per una psicòloga i ballarina

Francesca Salcedo diu que l’art, i especialment la música, és el nostre primer llenguatge i l’últim que perdem. La seva passió i recursos fascinen els més petits, que la segueixen amb atenció, gairebé tota l’estona. Ho confirma Cristina Garcia, una de les mares que s’hi ha apuntat amb el seu nadó. Garcia explica que “són tan petitons que els costa estar superatents tota l’estona, però realment els atrapa amb la veu i els instruments que toca, i com capta la seva atenció”.

També hi ha nadons que venen amb els avis. Aquest és el cas d’Ángel Rodríguez, que ho fa perquè la seva filla no hi pot venir. Assegura que “per a la petita és un estímul fantàstic, i a més s’ho passa molt bé amb tots els amics del taller, amb els quals interactua molt”. Confessa que tots dos s’ho passen de primera en les sessions.

Un taller amb èxit que es torna a programar

El taller ideat per Francesca Salcedo, que és ballarina i psicòloga, agrada a les famílies fins al punt que s’ha convertit en una de les activitats estrella de l’equipament. En cada sessió proposa activitats diferents, agrupades sota un mateix tema. Procura, diu, que les cançons s’alternin amb molts materials visuals i sensorials propis de la primera infància.

Aquest taller és trimestral i es fa els divendres de dos quarts d’una a dos quarts de dues a la Casa Golferichs. Del 25 de gener al 5 d’abril se’n farà la propera edició.