Espanya acollirà 60 migrants dels 141 que hi ha a bord del vaixell Aquarius i “la part que pugui ser raonable” dels ocupants aniran a Catalunya. Així ho ha afirmat la vicepresidenta del Govern espanyol, Carmen Calvo. La decisió arriba després que l’Estat hagi arribat a un acord amb França, Alemanya, Malta, Portugal, Luxemburg i Itàlia per repartir-se els migrants. “És la primera operació d’aquest tipus de distribució entre diversos estats europeus”, han remarcat fonts de La Moncloa.

Per ara, es desconeixen quines ciutats catalanes acolliran els migrants que es troben a bord del buc. Barcelona ja es va oferir per acollir l’Aquarius per “defensar el dret a la vida”.

Aquesta última decisió de l’executiu espanyol arriba després que ahir anunciés que Espanya no era el país més segur per a l’Aquarius. A bord del vaixell hi viatgen 141 persones, la meitat de les quals menors, que van ser rescatades al mar Mediterrani.

La Generalitat ja havia ofert Catalunya per acollir l’Aquarius

Abans de conèixer la notícia, el president de la Generalitat, Quim Torra, ja havia ofert Catalunya per acollir l’Aquarius. Concretament, el cap de l’executiu català havia apostat pels ports de Palamós, Vilanova i la Geltrú i Sant Carles de la Ràpita (tots gestionats per l’administració catalana) per tal que pugui desembarcar el vaixell.