Les mesures per reduir el soroll a la piscina de la Torre de les Aigües estan sent efectives, segons expliquen els usuaris i els veïns que viuen al voltant de l’equipament. Els que hi van freqüentment reconeixen que ara tenen més espai i gaudeixen de més tranquil·litat. Els veïns també asseguren que el canvi és notable.

Després de les queixes per soroll que va rebre l’Ajuntament, es va comprovar que se superava el límit de 55 decibels que marca la normativa. Com a resposta immediata, el consistori va anunciar que tancava la Platja de l’Eixample, com es coneix popularment, però la decisió va causar polèmica i dies després van decidir reobrir-la però amb restriccions. Principalment, els canvis que han ajudat a reduir el soroll han estat disminuir l’aforament de 375 a 200 persones, traslladar els grups de casals d’estiu a altres piscines i escurçar l’horari d’obertura.

Cues per entrar a la piscina de la Torre de les Aigües

Una de les conseqüències de reduir l’aforament gairebé a la meitat són les cues que ara es generen. Usuaris i treballadors de l’equipament municipal asseguren que alguns dies l’aforament està complet a les 11 h del matí, quan la piscina obre a les 10.30 h, i molts esperen a fora durant una bona estona per poder entrar.