L’Hospital Clínic disposa d’una nova àrea de recerca ampliada per investigar la leucèmia i altres malalties hematològiques. La Fundació Josep Carreras hi ha aportat un milió d’euros per doblar l’espai d’aquesta unitat, on treballen uns 50 professionals sanitaris. En els propers mesos la plantilla mèdica s’ampliarà un 40 %.

Tractaments més efectius i menys agressius

Aquesta unitat s’ha inaugurat avui, i amb aquest espai esperen multiplicar per dos els assajos clínics que estan fent amb tractaments nous. A més d’atendre els pacients, vol ser una unitat pionera de recerca per trobar teràpies innovadores.

Es treballa en fàrmacs que siguin més precisos i menys agressius, que ataquin només les cèl·lules malignes, i amb els antecedents genètics dels pacients. L’objectiu és arribar d’una forma molt més ràpida als malalts.

La institució més potent del sud d’Europa

El professor Ciril Rozman, patró i cofundador de Fundació Josep Carreras, ha destacat que amb aquest nou espai es convertirà en la institució d’aquest tipus més potent del sud d’Europa. El director general de l’Hospital Clínic, Josep M. Campistol, ha destacat que l’ampliació permetrà fer “més i millor recerca i salvar la vida dels pacients”.

El president de la fundació, el tenor Josep Carreras, ha subratllat que obrirà la porta al treball conjunt dels investigadors del Clínic i de la fundació per millorar “qualitativament i quantitativament” la investigació sobre la leucèmia i altres malalties hematològiques.