Escola Labouré del Raval passa a ser pública

Després de mesos de negociacions, l’Escola Labouré, un centre concertat de Ciutat Vella (ubicat al carrer d’Elisabets), s’incorpora a la xarxa d’escoles públiques de la ciutat. És el quart centre concertat de la Fundació Vicenciana que se suma al curs que ve amb el nom provisional d’Institut Escola Elisabets. Aquesta integració es podrà fer efectiva després d’haver arribat a un acord pel lloguer de l’equipament amb la Fundació Casa Misericòrdia, titular de l’immoble. Els alumnes s’hi podran matricular en el període de preinscripció que arrenca el 15 de març.

El centre disposa d’una línia en segon cicle d’educació infantil, primària i secundària obligatòria, amb un total de 341 alumnes matriculats en el curs 2020-2021, a més de 32 professionals que passaran a formar part de la plantilla del Departament d’Educació. La superfície de l’edifici és de 2.394,20 m2 i de 1.630 m2 de pati.

Durant els propers quatre anys es faran obres de reforma i millora en l’equipament, amb una inversió d’1.386.000 €.

Actualment són cinc els centres que han passat a la xarxa pública per anar revertint el dèficit de places públiques a la ciutat i avançant així en l’objectiu de promoure una oferta educativa equivalent, de proximitat, basada en l’equilibri territorial de l’oferta i la inclusió educativa, segons ha informat l’Ajuntament.

La Fundació Escola Vicenciana estava en negociacions des de feia mesos amb el Consorci d’Educació de Barcelona per integrar l’Escola Labouré el curs 2021-2022 a la xarxa pública de la ciutat, juntament amb les escoles Marillac, Sagrada Família i Sagrat Cor de l’Eixample, que van sumar-s’hi fa unes setmanes.

Amb la integració d’aquestes quatre escoles de la Fundació Escola Vicenciana s’han generat 1.390 places d’escola pública a l’Eixample i Ciutat Vella.

Millora de l’oferta escolar pública al Raval

L’Institut Escola Elisabets formarà part de l’oferta del barri del Raval, on actualment hi ha quatre escoles públiques (Escola Castella, Escola Milà i Fontanals, Escola Rubén Darío i Escola Collaso i Gil), dos instituts públics (Institut Milà i Fontanals i Institut Miquel Tarradell) i dues escoles concertades (Escola Pia Sant Antoni i Escola Vedruna Àngels).

L’origen del centre es remunta a l’any 1581 a iniciativa de mossèn Diego Pérez, que va fundar un asil per acollir persones que vivien al carrer i donar-los educació, instrucció i l’aprenentatge d’algun ofici. Amb el temps aquest edifici es va convertir en internat i escola per a noies de la Fundació Casa Misericòrdia.

S’han previst una sèrie d’actuacions d’obres de reforma i millora en cadascuna de les quatre escoles. Les actuacions es faran preferiblement en períodes no lectius i seran compatibles amb l’activitat educativa en cas que les obres es facin fora de les vacances escolars. La inversió del Departament d’Educació i de l’Ajuntament de Barcelona,  que assumeixen al 50 %, està pressupostada en 2.947.400 € en els propers quatre anys.

Comparteix a: