FB escola can clos perill des 2020

El futur de l’Escola Can Clos, a la Marina de Port, era incert. El Consorci d’Educació de Barcelona va comunicar a les famílies que volia tancar el centre el curs 2021-22 i fusionar l’equipament amb l’Escola Enric Granados. Però finalment, no serà així. El centre educatiu podrà continuar.

I no només això: el Consorci s’ha compromès a millorar l’equipament. Hi invertirà 1,5 milions d’euros que serviran per fer reformes estructurals i millores a l’edifici. La previsió és que les obres comencin a l’estiu.

La notícia s’ha comunicat aquest dimecres a les famílies i a la direcció del centre. El compromís va acompanyat de futures actuacions del Pla de barris, amb la intenció d’obrir el centre a l’entorn.

Un projecte educatiu singular

L’Escola Can Clos celebra els 50 anys aquest 2021. El seu projecte s’articula al volant d’un hort i les famílies n’han reivindicat el model educatiu singular i han pressionat per evitar-ne el tancament.

El Consorci d’Educació en va proposar el tancament i la fusió amb un altre centre el febrer del 2020 perquè considerava que era “la millor opció per garantir a l’alumnat de l’Escola Can Clos un itinerari educatiu de qualitat“. Hi havia poques matriculacions al centre i l’edifici presentava deficiències estructurals.

D’altra banda, feia poc que s’havia fet una inversió per ampliar l’Escola Enric Granados, situada al passeig de la Zona Franca, que podia absorbir l’alumnat del centre. La irrupció de la pandèmia va posposar la decisió, que, finalment, ha arribat a bon port per a la comunitat educativa de l’Escola Can Clos.