Entre aquestes parets encara en construcció ja s'hi comença a entreveure el futur d'aquest espai. Al setembre s'haurà convertit en una nova escola bressol, la primera a la ciutat que serà inclusiva, és a dir, en què també hi haurà infants amb pluridiscapacitat. MAITE FANDOS, tinenta d'alcalde de Qualitat de Vida "Més enllà de les escoles d'educació especial que existeixen aquest és un model integrador molt important." L'escola tindrà capacitat per a 74 infants, 66 sense problemes i vuit amb pluridiscapacitats, que hi podran assistir fins als quatre anys. El centre disposarà d'espais específics per a les seves necessitats i també d'estratègies dirigides. GERARD ARDANUY, regidor d'Educació "S'estan dissenyant les estratègies pedagògiques des de l'UPF i l'Institut Guttmann." I la voluntat del consistori és que, un cop s'hagi valorat el funcionament del centre, el projecte es pugui estendre a altres escoles. XAVIER TRIAS, alcalde de Barcelona "Els centres pilot no tenen sentit si no tenen vocació de mirar més enllà." "Aquesta escola bressol Escorial, situada al barri de la Salut, no serà l'única que obrirà el setembre de 2015. També ho farà l'escola bressol del Guinardó, encara en construcció, que tindrà capacitat per a 87 alumnes." De fet, en el proper mandat el govern municipal preveu obrir vuit escoles bressol en total, quatre de les quals fruit del pacte de pressupostos amb el PSC. A més, de cara a aquest proper curs, el govern ampliarà algunes de les ajudes que s'atorguen a les famílies per a escolarització i alimentació.

L’Escola Bressol Municipal Escorial incorporarà per primer cop els recursos necessaris per atendre a infants amb pluridiscapacitat. Els nens estaran repartits en els grups d’edat corresponents i barrejats amb els altres alumnes del centre. Els infants amb pluridiscapacitat presenten alteracions intel·lectuals, trastorns sensorials, problemes motrius, respiratoris, digestius o cardiovasculars.

Ubicat a la travessera de Dalt 92-98, l’equipament disposarà d’espais especials que no tenen la resta d’escoles bressol municipals. El disseny d’aquests espais s’ha portat a terme amb l’assessorament de la Universitat Pompeu Fabra i de l’Institut Guttman.

El centre tindrà un equip d’educadors i d’un equip interdisciplinari format per professionals de diferents camps de la salut i la pedagogia especialitzada: fisioteràpia, psicopedagogia, infermeria, logopèdia i atenció a les famílies. La voluntat del consistori és que, un cop s’hagi valorat el funcionament del centre, el projecte es pugui estendre a altres escoles. Actualment, a la resta d’escoles bressol de la ciutat hi ha una reserva de places per a alumnes amb necessitats educatives especials.

Augment de les bonificacions

El regidor d’Educació, Gerard Ardanuy, ha anunciat que tenen previst per al proper curs 2015-2016 modificar el sistema d’ajudes a les famílies amb dificultat per pagar la quota. Es bonificarà el 100% de les despeses a les famílies amb altes dificultats econòmiques (actualment és del 90%) i es passarà del 70% al 80%  la bonificació a les llars amb pocs recursos. Actualment l’Ajuntament disposa de 4,8 milions d’euros anuals per a ajudes a famílies.

L’objectiu és construir en els propers anys un total de vuit escoles bressol a la ciutat, quatre de les quals fruit de l’acord entre l’equip de govern i PSC que va permetre aprovar els pressupostos. En concret, a més de l’escola bressol Escorial, està previst fins a2017  la construcció de les escoles bressol l’Univers, Germanetes, Sant Antoni/Tres Tombs, Parc Científic, Guinardó, Congrés-Indians/Canòdrom i Glòries.

En total, se superaran les 8.500 places per a nens d’entre zero a tres anys, fet que convertirà l’Ajuntament en el primer operador d’escoles bressol del país.

Comparteix a:
Imatge de l'autor/a