ORIOL CASABELLA, president de l'AV Barceloneta "Vam tenir una reunió amb l'Ajuntament, que ens deia que la Clínica Barceloneta no feia els metres i havien de reubicar-la. Nosaltres ens vam alarmar perquè no volíem perdre aquest servei, que és tant necessari per al nostre barri. Una clínica de pal·latius que no n'hi ha al barri."

Amb la inauguració al setembre del Centre Isabel Roig, l’activitat sociosanitària que es feia a la Clínica Barceloneta -amb 143 llits- ha desaparegut. Els pacients han estat traslladats al nou espai de les casernes de Sant Andreu, gestionat també per l’empresa Blauclínic, i l’espai del carrer dels Pescadors només funciona com a centre de dia. Per tant, tota l’activitat sanitària ha deixat de funcionar, i tampoc no s’hi fan cures pal·liatives.

Des de l’Associació de Veïns de la Barceloneta, es mostren preocupats per la reorganització del nou mapa sanitari i denuncien que, així, s’allunya del barri un servei que consideren necessari. Alerten que els usuaris que necessiten aquesta atenció, majoritàriament persones grans, s’han de traslladar ara a Sant Andreu, Lesseps o el Fòrum. A més, critiquen que aquests desplaçaments generen problemes de mobilitat i econòmics.

Segons fonts del consistori, es tracta d'”una empresa privada” que ha decidit traslladar un servei en un altre emplaçament, i s’afegeix que l’Ajuntament actuarà com a mediador entre els veïns i la direcció del centre per intentar resoldre el conflicte.

Per la seva banda, Joan Cobacho, del sector de sanitat d’UGT, afirma que l’edifici és un dels més antics de Barcelona en activitat sociosanitària i no reuneix les condicions necessàries ni per als treballadors ni per als ciutadans. Per aquesta raó fa temps que en demanen el tancament i calculen que no tardarà a fer-se efectiu, quan s’acabi el contracte de servei.

Paral·lelament, l’AV Barceloneta ha volgut recordar que el consistori va aprovar el 2011 en comissió de Govern la construcció de la nova Clínica Barceloneta a la nova bocana del port, al costat de l’Hotel W. Des de l’Ajuntament, però, no s’ha confirmat si el projecte segueix vigent. L’entitat veïnal reclama, en tot cas, que s’acordi un lloc al barri per ubicar-hi l’equipament sanitari i que l’edifici del carrer dels Pescadors, 88, es mantingui com a centre diürn per a gent gran.