És una de les botigues de Barcelona on millor es talla el bacallà en salaó, parlem de La Casa del Bacalao. Malgrat que aquest peix es manipula gairebé igual que ara fa 50 anys, el negoci i la clientela s'han anat adaptant als nous temps. Diu en Santi que el bacallà és com el pernil ibèric dels peixos, ens pot semblar car, però sempre podem acabar trobant alguna peça a bon preu. Si les espines ens espanten, en Santi ens recomana el bacallà en remull, dessalat i a punt per menjar. Qui també vol aguantar vuit anys més és aquesta bacallaneria regentada per la família Crusellas, que fa més de 80 anys que és al barri del Poble-sec. En Josep Maria reconeix que el bacallà va estar millor de preu ara fa uns quants anys però que, malgrat tot, aquest peix de les fredes aigües de l'Atlàntic segueix tenint els seus incondicionals. Si bé els propietaris continuen sent optimistes i sembla que bufen nous vents per al bacallà, aquesta societat de les presses fa que les bacallaneries siguin establiments en clar perill d'extinció.

La Casa del Bacalao, des de l’any 1978, s’ha convertit en una petita institució del conegut com a “Gadhus morhua” o bacallà d’Islàndia. Aquestes botigues, cada vegada menys freqüents al panorama barceloní, encara que subsisteixen amb dignitat a forces mercats, reconeixen que es tracta d’un producte complicat de manipular, uns tres dies en remull i que el preu tampoc no hi acompanya.

Els botiguers, però, defensen els punts forts d’aquest peix de l’Atlàntic. D’entrada, comprar un quilo de bacallà significa menjar un quilo de bacallà, tot s’aprofita. Després, es tracta d’un peix salvatge i això s’ha de notar en el preu i, per acabar, ens recorden que hi han opcions diferents, per exemple les “orelles” amb os, que ens permeten cuinar el bacallà sense deixar-nos el sou i de manera més gustosa.