RAÚL LERONES, director de la Fundació Magone "Des del 2007 que comença la crisi a Catalunya comença una crisi forta, que ens empeny al teixit social, a les fundacions, a les entitats sense ànim de lucre, a tirar endavant i intentar donar resposta a aquestes mancances tan importants que hi ha, en aquesta infància i joventut en risc. Ens veiem obligats a ser proactius i a estar molt al costat de la gent tot acompanyant-los als seus processos educactius."

Poc abans de començar la gala, ja s’han recollit 10.000 euros amb la venda d’entrades, que costen 20 euros cadascuna. Tot i això, els organitzadors esperen que la xifra augmenti al llarg de la nit. Els qui no puguin assistir a la festa poden fer el seu donatiu al compte bancari de la fila 0.

Els diners recaptats es destinaran a cobrir mancances que pateixen infants i joves en risc d’exclusió social. Especialment, se centraran en recursos relacionats amb l’educació, com l’obertura d’aules d’estudi, compra de material escolar i assessorament psicològic. Les dades més recents revelen que prop del 30% dels menors de 16 anys de Catalunya viuen sota el llindar de la pobresa.