Un centenar de membres de la Plataforma de Veïns Afectats per les Escales Mecàniques de Vallcarca ha tallat poc després de les 17 hores l’avinguda de Vallcarca per reclamar solucions a l’avaria que atura les escales mecàniques de la baixada de la Glòria des de fa més de quatre anys. Ho han fet a la confluència amb el carrer de Maignon i han avançat cap a la plaça de Lesseps, amb el crit de “El barri no pot més, volem solucions!”. El tall de trànsit s’ha allargat gairebé una hora.

Amb aquesta protesta demanen una reparació definitiva de l’estructura i, sobretot, que es reformuli la renovació prevista per tal que s’inclogui unes noves escales mecàniques de baixada.

Les escales mecàniques en qüestió uneixen, de pujada, l‘avinguda de Vallcarca amb la del Coll del Portell i són molt utilitzades per arribar al Parc Güell, però també pel veïnat de la baixada de la Glòria. “Suposa un greu problema d’accés per als veïns i fa cinc anys que estem en espera d’una solució”, afirma un dels portaveus de la plataforma, Robert Roch. Es tracta de les escales mecàniques més antigues de la ciutat i el problema rau, precisament, en què han quedat descatalogades i les reparacions es compliquen.

Descart inicial per manca d’espai

Els plans de l’Ajuntament eren començar la reforma integral de les escales mecàniques aquest mes de desembre. No obstant això, el veïnat no està d’acord amb el projecte, que només recull la substitució dels graons mecanitzats, i descarta instal·lar escales de baixada perquè, segons els tècnics, falten 75 centímetres d’amplada perquè sigui factible.

Segons els veïns, la solució a aquesta manca d’espai depèn de la “voluntat política”. Després de portar el problema a la Comissió d’Ecologia, Urbanisme i Infraestructures de l’Ajuntament, així com al síndic de greuges, han decidit elevar el to de pressió amb talls com el d’aquest divendres.