La taula, que està formada per 35 federacions que representen més de 3.000 entitats, ha considerat incomprensible que una “part de l’activitat social” es paralitzi “per culpa d’aquesta intervenció” i espera que la situació “es resolgui al més aviat possible”. Segons l’associació, actualment hi ha més de 500 entitats socials i prop de 900.000 persones afectades.

En una entrevista al programa ‘bàsics’ el director del Projecte Home, Oriol Esculies, i el del Banc dels Aliments, Lluís Fatjó-Vila, han assegurat que les seves entitats estan vivint el bloqueig de ben a prop. Esculies ha explicat que això els fa “posar el fre” perquè els genera incertesa. Assegura que no podran “fer coses noves” fins que es reprenguin els pagament. En la mateixa línia s’ha expressat Fatjó-Vila, que ha titllat la situació de “disbarat”. El director del Banc dels Aliments ha afegit que es troben en un moment “d’espera, de preocupació i d’esperança”.

Montoro se’n renta les mans

El Ministeri d’Hisenda i Funció Pública ha emès un comunicat en què assegura que la Generalitat “no ha sol·licitat cap petició de pagaments relacionats amb subvencions per a projectes socials”. La missiva afegeix que, per tant, “no s’ha pogut procedir al pagament dels 10 milions d’euros que reclama la presidenta de la Taula del Tercer Sector“. Segons Hisenda, aquesta partida es podrà abonar “un cop s’hagin complert” els requisits per la Intervenció General de la Generalitat establerts en l’Acord de no disponibilitat.

La Taula del Tercer Sector ha rebut la carta amb optimisme i ha passat la pilota al teulat de la Generalitat, a qui reclamen que faci les gestions necessàries per desbloquejar la situació.