Una aplicació per controlar la despesa final de l’enterrament

El preu mitjà que les famílies acostumen a pagar en un funeral és d’uns 3.800 euros i el servei més bàsic d’uns 2.000. Almenys aquestes són les xifres que ofereix l’empresa de Serveis Funeraris Àltima. En un esforç per donar més eines a les famílies a l’hora de contractar els serveis d’un funeral, han desenvolupat un programa informàtic molt visual, que ara mateix només poden utilitzar els professionals,  per tal que es pugui controlar la factura final del servei. Es pot triar des del taüt i la sala de vetlla, a l’anunci en mitjans impresos o el disseny dels recordatoris que s’entreguen als assistents a la cerimònia. Si la factura és excessiva sempre es poden treure serveis i acabar de perfilar el pressupost final.

Les incineracions augmenten

La incineració és una tendència cada cop més triada entre les famílies, segons l’empresa privada Àltima, que ara mateix es situa en més d’un 46 % i es calcula que el 2030 es podria arribar fins al 60 %. Augmenta també els tipus d’urnes per poder llançar-les al mar o bé enterrar-les sota un arbre. Tot orientat també a ser el màxim de curosos amb el medi ambient amb tota una línia de taüts ecològics que no contaminin a l’hora d’aplicar-hi un procés de cremació.

En espera d’un servei funerari 100 % municipal

Segons els responsables d’Àltima el fet que l’Ajuntament vulgui posar en marxa un servei funerari municipal és bona idea i que tota competència és bona. El que no acaben de compartir és el pressupost de més de 7.000 euros que, des de fonts municipals, asseguren que costen els enterraments. Segons Àltima les xifres no són acurades i els preus acostumen a ser de 3.800 euros.