Aquest cap de setmana la plaça del Sol va tornar a omplir-se. Segons els veïns, unes 300 persones van ocupar l’espai. El resultat: soroll tota la nit i les jardineres destrossades. Aquest és un dels elements que el districte de Gràcia va instal·lar fa un mes per minimitzar el soroll a la plaça. La intenció era que les jardineres evitessin que la gent s’assegués sobre les escales . Els veïns, però, asseguren que els testos han pal·liat la situació a la zona mar de l’espai, però no ha servit per aturar el soroll. Diuen que hi ha qui arrenca les plantes i continua seient-hi a sobre. 

Els veïns volen que es desallotgi la plaça cada nit

Per això, el veïnat demana més presència policial, ja que diuen és l’única mesura que ha funcionat. Reclamen que la Guàrdia Urbana torni a fer el desallotjament de la plaça a mitjanit. Remei Polls, veïna de la plaça, explica que abans “almenys sabies que aquell moment arribaven i la gent anava marxant, però això s’ha acabat. El 15 d’octubre ja van deixar de venir, diuen que per manca de pressupost, però llavors dius: ‘i ara què?’. Està fent bon temps i estem igual que al mes de juliol.”

De moment, aquest dimarts al matí, els jardiners han arreglat l’espai. En Manuel Rodríguez, del TEB Verd, explica que s’ho han trobat “tot destrossat, aixecat, canviat de lloc. Ara ho estem arreglant”.

La situació entre els veïns és tensa, ja que no veuen noves propostes de solució sobre la taula i, tot i que han fet moltes propostes, creuen que s’ha d’actuar contra el “botellón” amb mesures més contundents com multes, informació d’infraccions a la plaça  o el desallotjament diari de l’espai.