La Sala Mercat és l’eix vertebrador de tot un seguit d’activitats que diferents entitats del barri volen concentrar a la rodalia del Mercat de Sant Antoni com a punt neuràlgic de la història i de la vida sociocultural i econòmica. La idea és treballar en xarxa i promoure activitats autogestionades.
Suport de les entitats
El veïnat té ganes de tenir un espai cultural lliure, obert, a tots els nivells, per a tot tipus de música i tot tipus de cultura i l’esperança és que quan acabi això de la pandèmia puguem utilitzar tots els espais”, afirma Xavier Pagès, de la Sala Mercat – Espai Prize.
Les entitats s’imaginen aquest espai com un punt de trobada. “El que preteníem és que els entorns del mercat, sobretot la part que dona al carrer del Comte Borrell, fos una mica com la plaça major del barri“, explica Xàbius Caballé, de Fem Sant Antoni.
Cultura i autogestió
Des del grup impulsor de la Sala Mercat, han fet algun primer concert a l’aire lliure amb una bona resposta per part del veïnat. Volen que sigui un espai cultural lliure, obert, i per a tot tipus de música i de cultura. Expliquen que el jovent ja s’ha fet seu el soterrani obert del mercat de manera espontània.
Divulgació històrica
També volen potenciar el coneixement sobre l’entorn del mercat. “Explicar un enclavament històric com és el Mercat de Sant Antoni en definitiva és explicar la història de la ciutat de Barcelona, la història d’una ciutat europea”, apunta Toni Oller, historiador i impulsor de la Sala Mercat. De fet, ja han començat amb una primera visita guiada, que asseguren que tindrà continuïtat. A més, difonen continguts a través d’altres canals, com el Facebook o la ràdio comunitària i les publicacions periòdiques del barri.