Representants de set entitats del barri de la Prosperitat han aprofitat el darrer consell de barri de la Prosperitat d’aquest mandat per transmetre el seu malestar amb l’equip de govern de Nou Barris. En un manifest fet públic, afirmen que ha faltat diàleg, que no se’ls ha aportat informació i no “s’han respectat els processos participatius”.

Aquest darrer punt fa referència sobretot a l’illa de l’Ideal Plàstica Flor, amb un projecte d’equipaments sobre el qual discrepen veïnat i districte de Nou Barris en alguns elements, com les dimensions de la sala d’actes, que el govern planteja més gran, i que podria ser compartida amb la biblioteca prevista al terreny. Tampoc no hi ha acord sobre com pacificar l’entorn de l’Escola Víctor Català.

Barcelona guanyarà cinc biblioteques públiques noves el 2030
Una és la Biblioteca Pública de l’Estat, que s’ha començat a construir al costat de l’Estació de França

Crítiques a la manca de diàleg i informació

En l’escrit també lamenten falta d’informació sobre algunes obres al barri. “Es van començar les obres de la rambleta de Pablo Iglesias o del carrer d’Aritjols sense haver-nos dit res. Ha estat complicat trobar-nos i arribar a acords”, assegura Meri López, de l’AV de la Prosperitat.

A més de llegir el manifest, en la sessió es van veure pancartes reivindicatives sobre temes pendents, alguns d’històrics com la construcció d’una piscina al barri, o la cessió de l’edifici de Telefónica del carrer de Boada com a equipament.