L’illa de l’antiga fàbrica Ideal Plástica Flor, al barri de la Prosperitat, ha d’acollir uns equipaments públics que s’han anat endarrerint. El projecte es va consensuar entre els veïns i l’Ajuntament i ja estava a punt de posar-se en marxa quan va arribar la pandèmia de coronavirus. Ara que es vol reprendre, el veïnat veu canvis que no els han consultat i demanen que es respectin els acords.

Quan es va reprendre, ens vam trobar amb un nou govern que va voler reactivar el projecte, però la sorpresa és que s’hi han introduït uns canvis que no han estat consensuats amb els veïns
Meritxell López, AV Prosperitat

Aquest diumenge al matí, l’Associació de Veïns de la Prosperitat ha celebrat una assemblea per posar-ho en comú. Han començat amb una xocolatada popular i després diverses entitats del barri han explicat als veïns com els afectaran les noves modificacions plantejades.

Quins són els canvis?

Els canvis proposats en el projecte de l’Ajuntament afecten principalment els equipaments destinats al barri. El veïnat demanava un auditori que tingués uns 350 metres quadrats, per acollir concerts més grans que els que acull actualment el casal de barri. A més, aquest espai havia d’obrir-se a les escoles per fer representacions teatrals o nadales, entre d’altres.

Amb la nova proposta, l’auditori ha passat de tenir 350 metres a 650: “Això ens dificultaria molt poder fer-ne ús des del barri ja que tindrà una programació tancada amb espectacles molt més grans. A més, va en detriment de metres d’altres equipaments que també anaven destinats a l’ús dels veïns”, diu López.