Els propietaris dels habitatges van ser desallotjats el 2008, però llavors els edificis van ser ocupats per altres famílies i això va impossibilitar acabar l’enderrocament de tota la zona que volia posar fi a la degradació i la delinqüència.

L’enderroc dels últims blocs dels habitatges del Governador culmina el procés de renovació d’aquest polígon del Verdum. Va començar el 1992 amb l’objectiu de substituir els 945 habitatges antics per 633 pisos nous.

Cases barates per retirar les barraques de la Diagonal

Les “Cases del Governador” es van contruir entre 1952 i 1955 de forma accelerada a instàncies del governador civil Felipe Acedo Colunga. Havien de servir per acollir, en principi de manera provisional, barraquiestes de diverses àrees de Barcelona i especialment de l’avinguda de la Diagonal on havien de concentrar-se els principals actes del Congrés Eucarístic de 1953. Des del principi, els habitatges van destacar per les seves reduïdes dimensions (uns 20 metres quadrats) i per la seva pèssima qualitat. Als anys 60, les “Cases del Governador” van ser privatitzades per evitar el cost del manteniment i els conflictes socials.