L’oferta s’ha fet pública aquest dijous després que el jutge hagi obert els sobres amb les propostes de cadascun dels grups. Ara, els administradors concursals tenen tres dies per decidir el futur de l’empresa catalana. L’oferta del consorci, encapçalat per Damm, inclou un rellançament de l’activitat per tornar a fer de Cacaolat una empresa viable. També es marca com a objectiu el creixement del mercat i el manteniment de la plantilla de la companyia.

Amb aquesta oferta, l’empresa cervesera Damm i Cobega (distribuïdora de Coca-Cola a Espanya) s’han situat en la millor posició respecte dels altres possibles compradors, Capsa i Vichy Catalán, que havien ofert 37 i 57 milions d’euros.

Aquest mateix dijous el jutjat mercantil número 6 ha entregat les tres ofertes que sortiran a concurs els administradors concursals, que hauran de decidir quina és la millor proposta. Està previst que la decisió es conegui dimarts vinent. Un cop els administradors concursals hagin decidit sobre la millor proposta, trametran la decisió al jutge, que haurà de decidir tenint en compte l’informe que hagin elaborat els administradors.

L’oferta monetària, però, no serà l’únic factor a tenir en compte per designar un nou propietari. Altres criteris com ara el pla industrial o el futur de les plantes de Cacaolat a Barcelona i a Saragossa seran crucials per a l’assignació.