El barri de Sant Gervasi es queda de nou sense un palau senyorial, aquells edificis tan característics de la zona durant la primera meitat del segle XX. Aquest divendres van enderrocar la Casa Jover, l’últim palauet que quedava a la plaça d’Adrià. Després de mesos buit, els hereus van decidit tirar-lo a terra, per construir-hi un edifici de cinc plantes, amb una piscina a dalt de tot.

En els últims mesos els veïns, amb el suport de l’entitat SOS Monuments, s’han mobilitzat per intentar evitar l’enderrocament. Per això han recollit més de 200 firmes a change.org reclamant a l’Ajuntament que ajudés a paralitzar les obres. En la petició defensaven que aquest edifici, que enguany arribava a un segle de vida, era l’últim record que quedava del que havia estat la plaça d’Adrià el segle XX.

L’edifici no estava catalogat

Els veïns són conscients que l’edifici no estava catalogat, i per tant els propietaris el poden tirar a terra sense l’obligació de conservar-ne cap element, però asseguren que era important el seu valor històric. A finals del segle XIX al voltant dels turons de Modolell i Monterols es van construir molts edificis residencials de la burgesia barcelonina. Amb aquest enderroc, es perd un element més i ja són pocs els exemples que es mantenen del que va ser aquella zona.