Una vintena de veïns de Sant Andreu de Palomar s’han encadenat aquest dissabte al matí per exigir la finalització de la nova estació de Sant Andreu Comtal, així com de totes les obres de cobertura de les vies i el Parc del Camí Comtal. Asseguren que la situació del projecte és molt preocupant, ja que no avança. I avisen que estan cansats de solucions provisionals, que al seu entendre només serveixen com a excusa per endarrerir encara més la finalització de les obres.

En aquest sentit, des de l’Associació de Veïns de Sant Andreu asseguren que l’anunci de dos ascensors provisionals, que entraran en funcionament a principis del 2018, no és la solució definitiva. Per això, reclamen que no es busquin més solucions parcials i demanen que les tres administracions responsables es posin a treballar per acabar d’una vegada la nova estació de Sant Andreu Comtal.

Els veïns afirmen que  se centren en l’estació perquè consideren que és una part imprescindible per avançar en la resta de les obres i perquè està en molt mal estat. Reclamen que s’acabin les obres perquè necessiten deixar de suportar el soroll dels trens que passen a cel obert i per deixar de viure al costat d’unes obres abandonades que provoquen inseguretat. A més, recorden que la finalització de l’estació és necessària per poder deixar d’esperar el tren a la intempèrie i gaudir del parc, que ha de servir per unir Sant Andreu amb els barris del Bon Pastor i la Verneda .

Els veïns han baixat a l’andana amb la intenció d’encadenar-se a les vies, però finalment han decidit no fer-ho per seguretat, ja que Adif s’ha negat a aturar la circulació de trens, i també per possibles conseqüències penals i administratives.  Tot i això, cinc persones han baixat un moment, de forma simbòlica, a les vies amb la pancarta de ‘Volem l’estació ja!’ per fer-se la fotografia.

L’actual regidora de Sant Andreu, Laia Ortiz, i la fins ara regidora del districte, Carmen Andrés, s’han unit a l’encadenada reivindicativa acompanyant els veïns a l’andana.