Segons ha explicat Menchen, en ser preguntat per la fiscalia, els administradors de les empreses els van demanar si “podien donar un cop de mà a Convergència” i van decidir que en les campanyes electorals del 2007, 2008 i 2009 “el benefici es retornaria al partit”. “Van treballar per amor a la política”, ha ironitzat el fiscal. Menchen ha dit que van decidir fer-ho perquè no els suposava cap pèrdua, malgrat que l’empresa va fer fallida el 2009. Ha assegurat que es van limitar a”vendre la campanya a preu de cost” per ajudar el partit, que aleshores havia perdut la presidència de la Generalitat.

Menchen, però, ha negat que aquestes donacions fossin la manera de desviar diners del Palau de la Música al partit, com sosté la fiscalia. En aquest sentit, l’empresari ha assegurat que totes les factures al Palau “eren serveis reals” a la institució.

Abans que Menchen, ha declarat un altre empresari de Mail Rent, que ha dit que en aquella època ell estava malalt per depressió i que no sap res relacionat amb les factures que es feien. Aquestes dues declaracions dels empresaris són, doncs, ben diferents de les de divendres passat, quan dos empresaris van admetre haver cobrat al Palau factures per feines fetes a CDC.

Un ex assessor jurídic del Palau nega conèixer factures falses de Millet

En la recta final de les declaracions dels acusats, ha declarat l’exassessor jurídic del Palau, Raimon Bergós, que ha negat conèixer el desviament de fons de Millet i també que volgués enganyar Hisenda amb falsos convenis o factures, com va explicar Gemma Montull en la seva declaració com a acusada.

Bergós va entrar en contacte amb els directrius del Palau arran d’una inspeccio Hisenda el 2004 on es requeria al Palau documentacio referida al conveni de patrocini signat amb Ferrovial i amb la Fundacio  Espai Catalunya, d’Àngel Colom. En l’inspeccio es va descobrir que la institucio cultural havia donat a aquesta Fundació 25 milions de pessetes, malgrat que el conveni no s’havia formalitat. Bergós ha explicat que ell va ser l’encarregat d’escriure’l perquè fins aleshores el conveni estava pactat de forma verbal i calia formalitzar-lo. Assegura que el va redactar seguint les ordres de Jordi Montull.