L’Adrian i l’Anuar són dos dels nois que hi van participar i ho recorden com una molt bona experiència. “En aquells moments, jo tenia molts problemes, estava nerviós. Altres activitats passava de fer-les i en aquesta venia amb actitud”, explica un d’ells. Afegeixen que és una activitat que abans no havien fet i que els va ajudar a tenir paciència i, sobretot, a relaxar-se.

L’objectiu de la iniciativa és reivindicar l’art com a mètode per ajudar els joves privats de llibertat a reinserir-se a la societat. Com explica la directora general d’Execució Penal a la Comunitat i de Justícia Juvenil, Pilar Heras, es pretén “que el nano s’adoni o la nana s’adoni que realment té capacitats, que realment té habilitats, que realment s’autodescobreixi” per rehabilitar-se.

El projecte l’han dut a terme al costat de l’artista Andrea Noferini, que els va proposar una obra basada en l’art brut, és a dir, de crear a partir de l’instint, sense cotilles. El resultat final ha estat un collage de grans dimensions que es pot visitar fins al 18 de març a la Fundació Setba.