L’avaria s’ha produït a les 4.45 h a la subestació de Mata del carrer de Vila i Vilà, a la zona del Poble-sec. Endesa ha informat que un dels transformadors de la subestació, que alimenta parcialment barris dels tres districtes afectats, s’ha quedat sense servei. Tècnics de la companyia treballen per esbrinar l’origen concret de la incidència, que inicialment ha deixat sense llum 35.000 abonats d’Endesa.  La xifra d’afectats ha anat davallant al llarg del matí fins que a les 8.45 h s’ha aconseguit restablir el subministrament elèctric de tots els clients afectats connectant-los a línies d’altres subestacions. 

L’Ajuntament ha posat en marxa el Pla específic d’emergència municipal en fase d’alerta i Protecció Civil ha activat també el Procicat fins que s’ha resolt la incidència.

Els abonats afectats s’han queixat de manca d’informació per part de la companyia: “truques a Endesa i ningú no et respon, és un telèfon de pagament i et posen música”, denuncia un veí del carrer Ample. Els propietaris d’un bar de la mateixa zona han lamentat que la incidència els ha impedit aixecar la persiana de l’establiment, que funciona amb electricitat, i han perdut la part més important de la facturació del dia, servir els esmorzars.