Dos empresaris reconeixen que van facturar al Palau serveis fets a CDC

Han explicat que des del partit els van demanar que modifiquessin els conceptes de les factures i les passessin a Montull

L'exresponsable d'Altraforma, Miguel Giménez Salinas, ha explicat al judici del cas Millet que va modificar el concepte i el destinatari de tres factures perquè les pagués el Palau de la Música en comptes de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC), a qui li havien prestat els seus serveis en campanyes electorals. Un procés similar ha explicat el gerent d'Hispart coneguda com a Stereorent, Juan Manuel Parra, que ha detallat que l'extresorer Carles Torrent li va dir que el lloguer de material audiovisual de la campanya de les eleccions de 2004 el pagaria el Palau.

Salinas ha detallat que algú de CDC va trucar a la directora financera de l'empresa, Mari Carmen Mateo, que ja va morir, per donar-li la instrucció que la factura l'emetessin al nom del Palau, perquè el partit no tenia diners per pagar. El directiu, ja jubilat, ha explicat que prèviament ja havien treballat amb el Palau i com tenien pressa per cobrar van acceptar el tracte. Quan es va destapar el cas, l'empresari va pactar amb el Palau el retorn dels diners.

L'altre empresari que ha reconegut el falsejament de les factures ha identificat Torrent com la persona que li va donar la indicació de facturar al Palau i ha recordat que Montull els va dir que anirien a pagar en diferents terminis. Finalment van ser 13 factures entre el 2004 i el 2008 per ingressar 824.000 euros. Parra ha explicat que davant l'endarreriment en el pagament de les factures, va trucar a CDC per reclamar i va poder parlar amb Osàcar, qui li va respondre que no en sabia res de res i que reclamés de nou al Palau.